Tečajevi

tekst03.jpg

Osnovne informacije

VODITELJ TEČAJEVA - Tanja Janeš

LOKACIJE ODRŽAVANJA TEČAJEVA
 

Zagreb
- Prisavlje, livada kraj Kockice, uz Savski nasip - link

 

Velika Gorica

- livada kraj Srednje škole i Gradskog bazena u Velikoj Gorici - link
 

Samobor

- bivša Vojarna u Samoboru, kraj Policijske postaje - link

- u slučaju lošeg vremena garaža Autobusnog kolodvora u

Samoboru - link

PLANIRANI POČECI TEČAJEVA U 2021. GODINI

01.02.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

08.03.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

15.04.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

24.05.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

28.06.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

30.08.2021. -  Zagreb, Samobor, Velika Gorica

04.10.2021. -  Zagreb, Samobor

08.11.2021.

Zagreb - PON & ČET 18.00 h

Zagreb - UTO & PET 18.00 h

CIJENA TEČAJA - 650 kn

  KLIKNI ZA ONLINE PRIJAVU !  

 

Nakon prijave na tečaj potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 100 kn, kojom rezervirate svoje mjesto i potvrđujete svoj dolazak na tečaj. PRIJAVA NA TEČAJ BEZ UPLAĆENE AKONTACIJE NIJE VAŽEĆA. U slučaju naknadnog odustajanja, akontacija se ne vraća. Nakon ispunjavanja online prijavnice putem e-maila ćete primiti potvrdu primitka prijave na tečaj s podacima za uplatu akontacije. U slučaju da vam Udruga neće moći osigurati mjesto na tečaju ili iz određenog razloga neće biti u mogućnosti održati tečaj, akontacija će vam biti vraćena.

Čitavi iznos tečaja (ostatak od 550 kn) bit će potrebno uplatiti 7 dana nakon početka tečaja koji ćete pohađati, a u slučaju neplaćanja do zadanog roka, polaznici neće moći nastaviti tečaj.

U tjednu prije početka tečaja ćete još dobiti e-mail sa svim ostalim detaljnim informacijama oko tečaja, od potrebne opreme za psa, za vas i sl.

UTISCI S MALE ŠKOLE U SAMOBORU

 

 

 

 

 

 


 

muddy paw2.png
muddy paw2.png
line.png

MALA ŠKOLA - tečaj 1. stupnja:

- tečajevi se održavaju u kasno popodnevnim ili večernjim satima
- tečaj traje 5 tjedana, sastoji se od 10 sastanaka u trajanju od sat i pol (ukupno 15 sati rada) i jednog predavanja

- radi se u grupama od 5-10 polaznika

- polaznici sami rade sa svojim psima na temelju uputa i savjeta koje im daje voditelj tečaja - cilj tečaja je prvenstveno edukacija i osposobljavanje vlasnika, kako bi mogli sami odgojiti i školovati pse prema svojim potrebama i željama
 

PROGRAM
• Rad u grupi

• Socijalizacija u kontroliranim uvjetima

• Edukacija vlasnika o pravilnom odnosu i postupanju sa psima
• Upoznavanje vlasnika s psihologijom pasa i psećim načinom komunikacije
• Podizanje motivacije psa na suradnju s čovjekom
• Kako se igrati sa psom
• Učenje osnova vježbi poslušnosti – sjedi, lezi, čekaj i dođi
• Učenje jednostavnih trikova
• Poticanje pasa na aktivno sudjelovanje u učenju kroz principe kliker metode treninga
• Rad na poboljšanju samokontrole kod pasa
• Učenje bontona u svakodnevnom životu – pristojno hodanje na povodniku, ne naskakivanje na ljude i sl.

Po dogovoru i želji polaznika koji završe tečajeve Male škole, organiziramo i tečajeve drugog stupnja.

OPĆENITO O TEČAJEVIMA

S organizacijom tečajeva krenuli smo u veljači 2017. godine, koji se od tada redovno održavaju u Zagrebu, Velikoj Gorici i Samoboru.

Glavni cilj nam je da kroz tečajeve pomognemo vlasnicima pasa bolje razumijevati njihove ljubimce, osvijestiti njihove često krive reakcije u raznim životnim situacijama i pružiti im savjet kako da spriječe, ali i "izliječe" neka problematična ponašanja svojih pasa. Želja nam je pokazati vlasnicima da psi ne samo što beneficiraju od aktivnog bavljenja s njima, već žude i istinski uživaju u učenju i trenucima kad im se čovjek kvalitetno posveti. Trening psima pruža dragocjenu intelektualnu stimulaciju koja im omogućuje da uče brže i razviju bolje razumijevanje čovjeka te kvalitetniji odnos sa njim. Psi koji su socijalizirani i poslušni su psi koji se lakše prilagođavaju svim životnim situacijama, pristojno se ponašaju u prisustvu ljudi i drugih pasa pa mogu bez ikakvih restrikcija pratiti svog vlasnika bilo gdje i uživati u svakodnevnom druženju s njim, što im omogućuje bogatiji, ispunjeniji i kvalitetniji život. Što se više bavite s njim pas će ne samo svaku sljedeću stvar koju ga želite naučiti shvatiti sve brže, već će s vremenom razviti i sve veću želju za suradnjom sa vama u svakoj prilici.

Trening ne pomaže samo psima – kroz rad sa psom i trud koji ulažete u to da shvatite kako psa nešto naučiti, stječete neprocjenjivo znanje o principima učenja pasa, njihovim shvaćanjima života koji ih okružuje, načinu komunikacije, specifičnim problemima, mušicama, talentima i željama svojih pasa, čime razvijate dublje razumijevanje svog psa.


Pse učimo pozitivnim pristupom i korištenjem motivacije na hranu ili igračke. Posebnu pažnju polažemo na to da, koristeći principe kliker metode treninga, potaknemo pse na aktivno sudjelovanje u učenju, kako bi posljedično počeli više razmišljati, nuditi ponašanja i brže shvaćati što se od njih želi. Kako nam je jako bitno da psi uživaju u tome što rade, što u potpunosti ovisi o tome kako im se rad i suradnja s čovjekom uspiju prezentirati, veliki naglasak na tečajevima dajemo upravo na to da same vlasnike naučimo kako se veseliti psima, kako ih motivirati i izazvati kod njih poželjnu reakciju - kako da na aktivan, iskren i psima interesantan i značajan način, pokažu svojim ljubimcima da su zadovoljni i veseli učinjenim. Ako ste svom psu konstantno samo lik u pozadini, koji odsutno servisira sve njegove potrebe, nikada kvalitetno ne sudjeluje u njegovim aktivnostima i kod nagrađivanja psa se oslanjate isključivo na ono što vam se taj tren zatekne u džepu – nikad svom psu nećete ni postati ništa više od backup plana u slučaju kad mu druge zanimljive aktivnosti propadnu.
 

Na tečajevima se uče i jednostavni trikovi, koji imaju nevjerojatan učinak na izgradnju motivacije psa na suradnju s čovjekom i iznimno potiču misaone procese kod pasa.
 

Tečaj je koncipiran tako da se na početnim satima uče vrlo lagane, osnovne stvari, ali se iz sata u sat svaka vježba nadograđuje i pred pse i vlasnike se postavljaju sve teži i teži izazovi, tempom i zahtjevnošću kojom psi mogu sve lako savladati i usvojiti. U drugoj polovici tečaja naglasak se stavlja na učenje pasa samokontroli u izazovnim situacijama, odnosno učenju vlasnika kako se pravilno ponašati u određenim životnim situacijama, kako prekinuti psa u nečemu, navesti ga da odustane i obrati pažnju na vlasnika.


U toku tečaja vlasnici pasa kroz predavanja mogu saznati  o pravilnom odnosu i postupanju sa psima, kvalitetnoj komunikaciju sa psima, upoznati se s osnovama socijalizacije, psihologije pasa i psećem načinu komunikacije, a instruktori im stoje na raspolaganju i za dobivanje odgovora na mnoga druga specifična pitanja koja ih zanimaju u vezi njihovih pasa i suživota s njima.
 

Svaku tematiku se vlasnicima trudimo objasniti na lako razumljiv i zanimljiv način, a budući da ne vjerujemo u puko vježbanje bez razumijevanja, razlozi svakog zadatka, vježbe i principa rada su na tečaju temeljito objašnjeni tako da vlasnici pasa steknu sveobuhvatno znanje i naučeno mogu primjenjivati i u životnim situacijama van tečaja u kojima se nađu sa svojim psom. Osim toga, nakon svakog održanog sata polaznici tečaja putem e-maila dobivaju rezime programa svakog sata, kao i detaljno objašnjene domaće zadaće, odnosno zadatke s ciljevima koje trebaju pokušati ostvariti do sljedećeg sata.
 

Naši tečajevi su specifični i po tome što na njima istovremeno može prisustvovati više osoba iz obitelji. Na taj način više članova može istovremeno učiti o radu sa psima iz prve ruke i izbjegava se dragocjeni gubitak informaciju čest kod naknadnog prepričavanja i kvalitetnije usvajaju čitavo gradivo. Takvim pristupom istovremeno potičemo aktivni angažman čitave obitelji sa psom, a međusobnim promatranjem svojih treninga sa psom članovi obitelji mogu lakše uočiti greške koje čine i poslije tečaja kod kuće samostalno jedni drugima pomagati u učenju i savladavanju zadataka sa psom.


Tečaj mogu pohađati i djeca, no obavezno u pratnji roditelja.

 

Na tečaj iz sata u sat ne mogu dolaziti i izmjenjivati se različiti pojedinci sa psom, bez da nisu sudjelovali na prethodnim satima i nisu osobe koje se i kod kuće redovno bave treniranjem sa psom.
 

Na tečaj mogu ići psi svih starosti i pasmina, ali moraju obavezno biti cijepljeni protiv zaraznih bolesti!