top of page

Tečajevi

tekst03.jpg

Osnovne informacije


 

VODITELJ TEČAJEVA - Tanja Janeš

 

LOKACIJE ODRŽAVANJA TEČAJEVA:

Zagreb
- Prisavlje, livada kraj Kockice, uz Savski nasip - link

Samobor

- bivša Vojarna u Samoboru, kraj Policijske postaje - link

- u slučaju lošeg vremena garaža Autobusnog kolodvora u

Samoboru - link

PLANIRANI POČECI TEČAJEVA U 2024. GODINI

 

29.01.2024.  -  Zagreb, Samobor

04.03.2024.  -  Zagreb, Samobor

08.04.2024.  -  Zagreb, Samobor

13.05.2024.  -  Zagreb, Samobor

17.06.2024.  -  Zagreb, Samobor

02.09.2024.

Zagreb - RUJAN - 02.09.-03.10.2024. - ponedjeljak & četvrtak u 18.00 h - PRIJAVE OTVORENE!

Zagreb - RUJAN - 03.09.-04.10.2024. - utorak & petak u 18.00 h - PRIJAVE OTVORENE!

Samobor - RUJAN - 04.09.-06.10.2024. - srijeda & nedjelja u 18.00 h - PRIJAVE OTVORENE!


07.10.2024.  -  Zagreb, Samobor
11.11.2024.  -  Zagreb, Samobor

CIJENA TEČAJA:   100 €

  KLIKNI ZA ONLINE PRIJAVU !  

 

 

Nakon prijave na tečaj potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 20 €, kojom rezervirate svoje mjesto i potvrđujete svoj dolazak na tečaj. PRIJAVA NA TEČAJ BEZ UPLAĆENE AKONTACIJE NIJE VAŽEĆA. U slučaju naknadnog odustajanja, akontacija se ne vraća. Ukoliko vam sama Udruga neće moći osigurati mjesto na tečaju ili iz određenog razloga neće biti u mogućnosti održati tečaj, akontacija će vam biti vraćena.

U slučaju da je uz određeni tečaj naznačeno da je isti "popunjen i da se primaju samo rezerve", nakon slanja prijave ne morate odmah plaćati akontaciju za upis, nego tek kada se, odnosno ako se za vas oslobodi mjesto na tečaju, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.
Potvrdu primitka prijave na tečaj i sve podatke za uplatu akontacije automatski ćete primiti putem e-maila nakon ispunjavanja online prijavnice.
Preostali iznos tečaja - ostatak od 80 € - bit će potrebno uplatiti najkasnije do 7 dana nakon početka tečaja koji ćete pohađati, a u slučaju neplaćanja do zadanog roka, polaznici neće moći nastaviti tečaj.

UTISCI S MALE ŠKOLE U SAMOBORU

 

 

 

 

 

 


 

muddy paw2.png
muddy paw2.png

MALA ŠKOLA - tečaj 1. stupnja:

- tečajevi se održavaju u kasno popodnevnim ili večernjim satima
- tečaj traje 5 tjedana, sastoji se od 10 sastanaka u trajanju od sat i pol (ukupno 15 sati rada)

- radi se u grupama od 5-10 polaznika

- polaznici sami rade sa svojim psima na temelju uputa i savjeta koje im daje voditelj tečaja - cilj tečaja je prvenstveno edukacija i osposobljavanje vlasnika, kako bi mogli sami odgojiti i školovati pse prema svojim potrebama i željama
 

PROGRAM
• Rad u grupi

• Socijalizacija u kontroliranim uvjetima

• Edukacija vlasnika o pravilnom odnosu i postupanju sa psima
• Upoznavanje vlasnika s psihologijom pasa i psećim načinom komunikacije
• Podizanje motivacije psa na suradnju s čovjekom
• Kako se igrati sa psom
• Učenje osnova vježbi poslušnosti – sjedi, lezi, čekaj i dođi
• Učenje jednostavnih trikova
• Poticanje pasa na aktivno sudjelovanje u učenju kroz principe kliker metode treninga
• Rad na poboljšanju samokontrole kod pasa
• Učenje bontona u svakodnevnom životu – pristojno hodanje na povodniku, ne naskakivanje na ljude i sl.

Po dogovoru i želji polaznika koji završe tečajeve Male škole, organiziramo i treninge drugog stupnja.

OPĆENITO O TEČAJEVIMA

S organizacijom tečajeva krenuli smo u veljači 2017. godine, koji se od tada redovno održavaju u Zagrebu i Samoboru.

Glavni cilj nam je da kroz tečajeve pomognemo vlasnicima pasa bolje razumijevati njihove ljubimce, osvijestiti njihove često krive reakcije u raznim životnim situacijama i pružiti im savjet kako da spriječe, ali i "izliječe" neka problematična ponašanja svojih pasa. Želja nam je pokazati vlasnicima da psi ne samo što beneficiraju od aktivnog bavljenja s njima, već žude i istinski uživaju u učenju i trenucima kad im se čovjek kvalitetno posveti. Trening psima pruža dragocjenu intelektualnu stimulaciju koja im omogućuje da uče brže i razviju bolje razumijevanje čovjeka te kvalitetniji odnos sa njim. Psi koji su socijalizirani i poslušni su psi koji se lakše prilagođavaju svim životnim situacijama, pristojno se ponašaju u prisustvu ljudi i drugih pasa pa mogu bez ikakvih restrikcija pratiti svog vlasnika bilo gdje i uživati u svakodnevnom druženju s njim, što im omogućuje bogatiji, ispunjeniji i kvalitetniji život. Što se više bavite s njim pas će ne samo svaku sljedeću stvar koju ga želite naučiti shvatiti sve brže, već će s vremenom razviti i sve veću želju za suradnjom sa vama u svakoj prilici.

Trening ne pomaže samo psima – kroz rad sa psom i trud koji ulažete u to da shvatite kako psa nešto naučiti, stječete neprocjenjivo znanje o principima učenja pasa, njihovim shvaćanjima života koji ih okružuje, načinu komunikacije, specifičnim problemima, mušicama, talentima i željama svojih pasa, čime razvijate dublje razumijevanje svog psa.


Pse učimo pozitivnim pristupom i korištenjem motivacije na hranu ili igračke. Posebnu pažnju polažemo na to da, koristeći principe kliker metode treninga, potaknemo pse na aktivno sudjelovanje u učenju, kako bi posljedično počeli više razmišljati, nuditi ponašanja i brže shvaćati što se od njih želi. Kako nam je jako bitno da psi uživaju u tome što rade, što u potpunosti ovisi o tome kako im se rad i suradnja s čovjekom uspiju prezentirati, veliki naglasak na tečajevima dajemo upravo na to da same vlasnike naučimo kako se veseliti psima, kako ih motivirati i izazvati kod njih poželjnu reakciju - kako da na aktivan, iskren i psima interesantan i značajan način, pokažu svojim ljubimcima da su zadovoljni i veseli učinjenim. Ako ste svom psu konstantno samo lik u pozadini, koji odsutno servisira sve njegove potrebe, nikada kvalitetno ne sudjeluje u njegovim aktivnostima i kod nagrađivanja psa se oslanjate isključivo na ono što vam se taj tren zatekne u džepu – nikad svom psu nećete ni postati ništa više od backup plana u slučaju kad mu druge zanimljive aktivnosti propadnu.
 

Na tečajevima se uče i jednostavni trikovi, koji imaju nevjerojatan učinak na izgradnju motivacije psa na suradnju s čovjekom i iznimno potiču misaone procese kod pasa.
 

Tečaj je koncipiran tako da se na početnim satima uče vrlo lagane, osnovne stvari, ali se iz sata u sat svaka vježba nadograđuje i pred pse i vlasnike se postavljaju sve teži i teži izazovi, tempom i zahtjevnošću kojom psi mogu sve lako savladati i usvojiti. U drugoj polovici tečaja naglasak se stavlja na učenje pasa samokontroli u izazovnim situacijama, odnosno učenju vlasnika kako se pravilno ponašati u određenim životnim situacijama, kako prekinuti psa u nečemu, navesti ga da odustane i obrati pažnju na vlasnika.


U toku tečaja vlasnici pasa kroz predavanja mogu saznati  o pravilnom odnosu i postupanju sa psima, kvalitetnoj komunikaciju sa psima, upoznati se s osnovama socijalizacije, psihologije pasa i psećem načinu komunikacije, a instruktori im stoje na raspolaganju i za dobivanje odgovora na mnoga druga specifična pitanja koja ih zanimaju u vezi njihovih pasa i suživota s njima.
 

Svaku tematiku se vlasnicima trudimo objasniti na lako razumljiv i zanimljiv način, a budući da ne vjerujemo u puko vježbanje bez razumijevanja, razlozi svakog zadatka, vježbe i principa rada su na tečaju temeljito objašnjeni tako da vlasnici pasa steknu sveobuhvatno znanje i naučeno mogu primjenjivati i u životnim situacijama van tečaja u kojima se nađu sa svojim psom. Osim toga, nakon svakog održanog sata polaznici tečaja putem e-maila dobivaju rezime programa svakog sata, kao i detaljno objašnjene domaće zadaće, odnosno zadatke s ciljevima koje trebaju pokušati ostvariti do sljedećeg sata.
 

Na tečaj, ukoliko želite, može dolaziti i još neki član vaše obitelji i sa psom možete na satu raditi naizmjence kako biste istovremeno mogli stjecati iskustvo i vježbati. Na taj način više članova može istovremeno učiti o radu sa psima iz prve ruke i izbjegava se dragocjeni gubitak informaciju čest kod naknadnog prepričavanja i svi kvalitetnije usvajaju čitavo gradivo. Takvim pristupom istovremeno potičemo aktivni angažman čitave obitelji sa psom, a međusobnim promatranjem svojih treninga sa psom članovi obitelji mogu lakše uočiti greške koje čine i poslije tečaja kod kuće samostalno jedni drugima pomagati u učenju i savladavanju zadataka sa psom.

 

No pripazite - NIJE DOBRO da se osobe koje dolaze na tečaj često mijenjaju u smislu da na razne sate individualno dolazi druga osoba. Također, osoba koja vas po potrebi mijenja na pojedinom satu MORA BITI netko tko se doma jednako bavi sa psom, koga ste u potpunosti upoznali s načinom rada i vježbama koje se rade na tečaju i tko redovno i sam trenira sa psom. Ako se pokaže da psa ipak smeta u radu kad vas je više s njim istovremeno na tečaju ili ga prečesto mijenjanje osoba koje s njim zasebno dolaze na tečaj zbunjuje, morat ćete se prilagoditi i napraviti najbolje za dobrobit i napredak psa, dakle na tečaj će onda moći dolaziti samo jedna osoba sa psom.


Tečaj mogu pohađati i djeca ako pokazuju interes za treningom psa, no obavezno u pratnji roditelja.

 

Svi tečajevi su, osim ako nije drugačije naglašeno, otvoreni za pse svih starosti i bilo kojih pasmina, te neovisno o tome da li vlasnici samo žele nešto naučiti ili pak pokušati riješiti i neka već učvršćena problematična ponašanja svojih pasa. Specifičnost zadataka i težinu vježbi unutar osmišljenog programa tečaja, instruktori uvijek po potrebi u hodu prilagođavaju zasebnim potrebama svakog psa i njegovog vlasnika. Tečajevi su prvenstveno mjesto za EDUKACIJU VLASNIKA o tome kako izgrade kvalitetan odnos sa svojim psom, pravilno ih odgoje ili preodgoje, socijaliziraju i nauče "bontonu", odnosno prihvatljivim ponašanjima u našem ljudskom društvu i stoga nije bitno kakav je pas - svi vlasnici u konačnici moraju naučiti iste stvari.

​Iz tog razloga na svaki tečaj naravno mogu ići i štenci - dapače s njima bi u nekim idealnim uvjetima zapravo trebalo krenuti s pravilnim treningom, tj. odgojem odmah po dolasku u vaš dom, znači već od 2 mjeseca starosti. Štenci  su izrazito otvoreni prema učenju i upijaju kao spužve, a što više vrijeme odmiče već postoje veće šanse da su se kod psa razvila i učvrstila neka neželjena ponašanja, koja je kasnije teže ispravljati. Navike se lako stvaraju, ali ih je teško mijenjati 😉.

 

Prije pohađanja bilo kojeg tečaja sa štenetom jedino je važno da štene bude uredno cijepljeno protiv štenećih zaraznih bolesti i da je prošlo dovoljno vremena da razvije imunitet (cca 2 tjedna od cjepiva), zbog njegove vlastite sigurnosti. Nije recimo neophodno da je cijepljeno protiv bjesnoće, cijepljenje protiv bjesnoće je zakonski bitno obaviti u zadanom roku, ali je zapravo nevažno za sigurnost psa tijekom pohađanja tečaja. Najveći problem mladim psima su zarazne šteneće bolesti kojih na žalost ima po gradovima pa je zbog njihovog zdravlja bitno da budu zaštićeni kada krenu u međusobna druženja sa psima.

line.png
bottom of page