top of page

Česta pitanja

 • Da li na tečaj mogu ići štenci?
  Dapače, sa štencima bi u nekim idealnim uvjetima zapravo trebalo krenuti s pravilnim treningom, tj. odgojem odmah po dolasku u vaš dom, znači već od 2 mjeseca starosti. Štenci su izrazito otvoreni prema učenju i upijaju kao spužve, a što više vrijeme odmiče već postoje veće šanse da su se kod psa razvila i učvrstila neka neželjena ponašanja, koja je kasnije teže ispravljati. Navike se lako stvaraju, ali ih je teško mijenjati.
 • Imam ženku, što ako se tijekom tečaja počne tjerati?
  Na tečaj mogu slobodno dolaziti i ženke koje se tjeraju, jer je vlasnicima muških pasa ionako u interesu da nauče kontrolirati svoje pse i u takvim situacijama - sve je to normalni i sastavni dio života . Problem može više biti sa samim ženkama - neke zbog hormonalnih promjena u tom razdoblju jako promjene ponašanje i gotovo je nemoguće raditi s njima (rastresene su, nezainteresirane za hranu, neuobičajeno osjetljive na sve što se događa oko njih i sl.), a druge se pak ponašaju potpuno normalno kao i inače. Tako da na tečaju znaju biti i ženke koje za vrijeme tjeranja bez ikakvih problema pohađaju tečaj, no ima i onih s kojima vlasnici moraju odustati i ponovo nastaviti tečaj tek kad se prestanu tjerati. Što se tiče zaštite od mužjaka, svi su psi na tečaju stalno pod kontrolom i na povodnicima, a u slučaju da u grupu doleti neki pas iz okoline koji je bez nadzora, instruktor je tu da ga ako je potrebno zaustavi i udalji s tečaja. Do sada nikada ni na jednom tečaju nije bilo nikakvih problema zbog ženki u tjeranju. Vlasnik ženke u tjeranju jedino obavezno treba pripaziti da na treninzima ne pušta svoju ženku da se pozdravlja s drugim mužjacima s tečaja, ne druži s njima čak i ako je na povodniku, kao i da je naravno ni u kom slučaju ne pušta slobodnu u igru s drugim psima. Ako niste sigurni da li biste se sa svojom ženkom koja se tjera osjećali ugodno i sigurno na tečaju, ili ako krenete na tečaj pa se pokaže da vam je ipak preteško raditi s njom dok se tjera, možete se prebaciti na neki sljedeći tečaj i na njemu odraditi sve treninge koje ste morali propustiti zbog tjeranja svoje ženke.
 • Mogu li ići na tečaj s dva psa istovremeno?
  Ne, jedna osoba ne može istovremeno pohađati tečaj s dva psa. Dva člana obitelji mogu pohađati isti tečaj tako da svatko trenira s jednim psom, ali uzmite u obzir da se može dogoditi da će psi koji žive u istom kućanstvu zbog duboke povezanosti biti jedni drugima preveliko ometanje na tečaju pa će im biti puno teže fokusirati se, učiti i pratiti program nego da na tečaj idu sami.
 • Da li na tečaj sa psom može dolaziti maloljetno dijete?
  Tečaj mogu pohađati i djeca te mogu raditi sa psom na tečaju, ukoliko zaista sama pokazuju interes za treningom psa (a ne zato jer je to želja roditelja), no OBAVEZNO moraju biti u pratnji roditelja.
 • Moj pas nikad nije bio školovan, star je nekoliko godina, živimo u kući, pas stalno boravi u dvorištu i neprekidno bježi. Samo ga želim naučiti da ne bježi i da dolazi na poziv, hoće li tečaj riješiti naš problem?
  Neće. Bez obzira što na tečaju radimo puno vježbi poslušnosti i vježbi razvoja samokontrole kod pasa, OSNOVNI CILJ TEČAJA JE ZAPRAVO NAUČITI VLASNIKE da nauče prepoznati greške u svom ponašanju i odnošenju sa psom, da nauče kako pravilno postupati s njim i promjene svoje dosadašnje navike. Dakle, sami dolazak na tečaj sa psom neće ništa posebno učiniti za psa osim što će se u kontroliranim uvjetima brže opustiti, prihvatiti pse i ljude u grupi i naučiti ih ignorirati te će naučiti bolje raditi s vama, odnosno slušati vas bez obzira na mnoga ometanja iz okoline. Većina posla će svejedno biti na vama po završetku tečaja, tako da na temelju onoga što ste naučili na tečaju uspijete marljivim, upornim i tvrdoglavim daljnjim bavljenjem sa psom kroz određeni vremenski period promijeniti njegovo ponašanje. Na tečaju puno razgovaramo o raznim problematikama, puno se uči o odgoju i socijalizaciji pasa, komunikaciji s njima, izgradnji kvalitetnog odnosa, o tome kako pse motivirati da nešto učine, kako ih nagraditi, kako ih prekinuti kada zatreba, svaki vlasnik ovisno o tome što ga muči dobiva i puno individualnih savjeta, znači naučiti ćete ove i puno drugih izuzetno važnih stvari, ali sami dolazak psa na 10 treninga u trajanju od sat i pol je nedovoljno da se bilo koje ponašanje izgradi, ili u slučaju starijih pasa promijeni, ako uzmete u obzir da su ona nepoželjna ponašanja imali priliku raditi iz dana u dan, mjeseca u mjesec i tako neprekidno po nekoliko godina za redom. I sami odgoj šteneta traje dugo (barem godinu i pol dana dok ne izraste u odraslu i zrelu jedinku), a preodgoj je u većini slučajeva još sporiji i teži, upravo zato jer odrasli i stariji psi već uglavnom imaju mnoga učvršćena negativna ponašanja. Navike nije lako promijeniti - pa tako ni naše vlastite, ali ako ne promijenimo njih, neće se promijeniti niti ponašanje naših pasa. Iz našeg iskustva, vlasnici pasa u ovakvim slučajevima u konačnici radije pribjegnu lakšem rješenju od ulaganja vremena u (pre)odgoj psa, a to je izgradnja kvalitetne ograde oko kuće ili vanjskog boksa u kojem pas može boraviti kada ne mogu paziti na njega.
 • Uzimate li pse kod sebe na smještaj i školovanje?
  Ne, niti ikada imamo u planu.
 • Gdje se tečaj održava?
  U Zagrebu se tečajevi održavaju na Prisavlju, na prostoru koji se nalazi između zgrade Kockice (zgrada Ministarstva mora, prometa i infrastrukture), velikog parkinga na kojem je poligon za autoškole te Savskog nasipa - https://goo.gl/maps/Xt5gvr7HUAVJMh5Z6 U Samoboru se tečajevi održavaju na prostoru bivše Vojarne Samobor, na asfaltiranom terenu u blizini Policijske postaje Samobor - https://goo.gl/maps/aKdgQ9aMzY6dw1F48 Tu, kao i sve ostale osnovne, ali i detaljne informacije o tečajevima možete uvijek lako saznati jednim klikom na stranicu o tečajevima na našem webu - https://www.magnacanis.com/tecajevi
 • Postoji li mogućnost da dobijem popust na tečaj?
  Ne, jer budući da nam je namjera prvenstveno bila učiniti tečajeve za odgoj pasa dostupnima što široj populaciji, a ne da budu povlastica za one dubljeg džepa, cijena našeg tečaja je već sama po sebi jedna od najnižih, ako ne i najniža u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, pogotovo ako se u obzir uzme i omjer sati rada i cijene, kvaliteta i iscrpnost programa koji vam nudi naš tečaj u odnosu na tečajeve u drugim školama te godine ne samo teorijskog već i praktičnog iskustva i znanja instruktora koji vode tečajeve, potvrđenog kroz brojne uspjehe na raznovrsnim poljima rada sa psima. Više o programu naših tečajeva možete saznati na našem webu, na stranici o tečajevima https://www.magnacanis.com/tecajevi, a o instruktorima koji trenutno vode tečajeve na stranici o nama https://www.magnacanis.com/o-nama
 • Kako da uplatim akontaciju za upis na tečaj?
  Čim ispunite online prijavnicu, program će vam odmah automatski na e-mail adresu koju ste naveli u prijavi poslati potvrdu vaše prijave sa svim potrebnim podacima i informacijama o plaćanju. Molimo vas da pripazite da prilikom prijave upišete svoju TOČNU i FUNKCIONALNU e-mail adresu, jer vam u protivnom program neće biti u mogućnosti poslati potvrdu prijave.
 • Dajete li savjete o odgoju, socijalizaciji i školovanju pasa, kao i bilo kojoj drugoj tematici vezanoj uz pse, na temelju telefonskih ili pisanih upita?
  Ne, ne dajemo savjete o ponašanju, odgoju, socijalizaciji i školovanju pasa bez da upoznamo vas i vašeg psa. Opis koji nam vlasnici šalju ili prepričavaju je njihov osobni doživljaj toga što se događa sa psom i u biti nije dovoljan da kvalitetno procijenimo ponašanje psa, niti imamo mogućnost vidjeti kako se sami vlasnici ponašaju sa psom, u smislu da utvrdimo da li su zbog dosadašnjeg načina odgoja i ophođenja sa psom te nekih svojih reakcija, nehotice možda i sami inicirali neko ponašanje psa. Osim ovih osnovnih stvari ima i puno drugih faktora koje treba vidjeti da bi se što bolje procijenilo zašto pas nešto radi i da se uzimajući u obzir i to kakva je vlasnik osoba te kakvo su njegovo znanje i mogućnosti, za vlasnika i psa kao specifičan par donese najbolja moguća preporuka za rješavanje problema koje imaju, što je apsolutno nemoguće učiniti putem telefona ili pisanim putem.
 • U slučaju da sam spriječen/a doći na neki sat tečaja, da li ga mogu nekako nadoknaditi?
  Ukoliko istovremeno sa vašim tečajem Udruga organizira tečajeve i u drugim terminima, sat koji ste propustili možete slobodno nadoknaditi dolaskom na treninge neke druge grupe. Osim toga, polaznici tečaja nakon svakog održanog sata dobivaju na e-mail opširni rezime toga što se radilo na pojedinom satu, kao i isrcpna objašnjenja te snimke učenja pojedinih vježbi, tako da vlasnici unatoč izostanku s pojedinog sata mogu i na taj način ipak nesmetano pratiti program tečaja.
 • Kada ćete organizirati tečajeve u drugim gradovima?
  Do daljnjega zbog prevelikog broja obaveza i nedostatka dodatnog stručnog osoblja nismo u mogućnosti organizirati tečajeve ni u jednom drugom gradu osim u Zagrebu i Samoboru. Ukoliko se otvori mogućnost za to da organiziramo tečajeve u nekom drugom gradu, isto će odmah biti objavljeno na stranici o tečajevima na našem webu -https://www.magnacanis.com/tecajevi kao i online prijavnici - https://goo.gl/forms/FoKbmb9YllNMSeuL2
 • Kako mogu znati da li je moja prijava primljena, odnosno da li imam osigurano mjesto na tečaju za koji sam se prijavio/la?
  Vaša prijava je automatski primljena, odnosno važeća čim nakon slanja prijave (za tečaj na kojem ima slobodnih mjesta) platite akontaciju u iznosu od 20 eura (150,69 kn), kojom potvrđujete svoj dolazak na tečaj i ujedno rezervirate svoje mjesto na tečaju. Akontaciju za upis ste dužni platiti u roku od 7 dana od prijave, u protivnom se smatra da ste se u međuvremenu predomislili i odustali od tečaja te vam mjesto neće biti sačuvano.
 • Kako se mogu prijaviti?
  Prijave primamo isključivo putem online prijavnice - https://goo.gl/forms/FoKbmb9YllNMSeuL2 Na tečaj se nije moguće prijaviti telefonskim putem, porukama ili putem e-maila.
 • Da li ima smisla ići na tečaj s odraslim ili starijim psom?
  Psi su, isto kao i ljudi, sposobni učiti sve dok su živi pa tako ne postoji nikakva starosna granica za pohađanje tečaja. No treba imati na umu da pas što je zrelije dobi ima sve čvršće i čvršće ustaljene navike, ponašanja, doživljaj svijeta oko sebe i odnos sa vlasnikom, što sigurno neće biti lako promijeniti, pogotovo ako se radi o već duboko ukorijenjenim problematičnim ponašanjima. Tako da će u (pre)odgoj i rad sa zrelim i starijim psima vlasnici morati uložiti daleko više truda nego u rad sa štenetom.
 • U kojim gradovima organizirate tečajeve?
  Tečajeve održavamo u Zagrebu i Samoboru.
 • Kako mogu znati da li na tečaju koji me zanima ima još mjesta?
  Na tečaju ima mjesta sve dok su prijave za tečaj otvorene. Ukoliko je tečaj popunjen to je odmah jasno navedeno na našem webu, na stranici o tečajevima - https://www.magnacanis.com/tecajevi kao i online prijavnici - https://goo.gl/forms/FoKbmb9YllNMSeuL2 Nakon popunjavanja tečaja uvijek primamo i nekoliko rezervi za slučaj ako netko od ranije prijavljenih odustane do početka održavanja tečaja, što je također jasno navedeno na našem webu, na stranici o tečajevima te online prijavnici. Ukoliko se za određeni tečaj više ne primaju ni rezerve, i to je uvijek odmah objavljeno i jasno navedeno.
 • Da li moram platiti akontaciju za upis ako sam prijavljen/a na tečaj kao rezerva?
  Ukoliko se prijavite na tečaj kao rezerva za slučaj ako netko od ranije prijavljenih odustane, niste dužni u roku od 7 dana nakon prijave platiti akontaciju za upis. Akontaciju će biti potrebno platiti tek kada se, odnosno ako se za vas oslobodi mjesto na tečaju, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni putem e-maila.
 • Koliko staro mora biti štene da bi moglo pohađati tečaj?
  Starost šteneta nije najvažniji uvjet za pohađanje tečaja, na tečaj mogu ići i štenci od 2 mjeseca starosti. Prije pohađanja tečaja sa štenetom jedino je važno da štene bude uredno cijepljeno protiv štenećih zaraznih bolesti i da je prošlo dovoljno vremena da razvije imunitet (uglavnom cca 2 tjedna od primitka cjepiva), zbog njegove vlastite sigurnosti. Nije neophodno da je štene prije dolaska na tečaj cijepljeno protiv bjesnoće. Cijepljenje protiv bjesnoće je zakonski bitno obaviti u zadanom roku, ali je zapravo nevažno za sigurnost psa tijekom pohađanja tečaja. Najveći problem mladim psima u gradovima su zarazne šteneće bolesti kojih na žalost ima po svuda pa je zbog njihovog zdravlja bitno da budu zaštićeni kada krenu u međusobna druženja sa psima.
 • Da li mogu akontaciju uplaćenu za upis na tečaj u jednom ciklusu, iskoristiti za tečaj koji počinje u nekom sljedećem ciklusu?
  Akontacija uplaćena za upis na tečaj u određenom ciklusu se, u slučaju da isti silom prilika ipak ne možete pohađati, može iskoristiti za tečaj koji počinje u nekom od sljedećih ciklusa, ali je prenosiva samo jednom. Ukoliko odustanete i od drugog tečaja za koji ste odlučili prenijeti ranije uplaćenu akontaciju za upis, ne možete je više iskoristiti za treći upis na tečaj u nekom od budućih ciklusa.
 • Koja je cijena tečaja?
  Cijena tečaja iznosi 100 eura (753,45 kn). Tu, kao i sve ostale osnovne, ali i detaljne informacije o tečajevima možete uvijek lako saznati jednim klikom na stranicu o tečajevima na našem webu - https://www.magnacanis.com/tecajevi
 • Kada moram platiti preostali iznos tečaja?
  Preostali iznos tečaja - ostatak od 80 eura (602,76 kn) - potrebno je uplatiti na račun Udruge najkasnije 7 dana od početka tečaja koji ćete pohađati, a u slučaju neplaćanja do zadanog roka, nećete moći nastaviti pohađati tečaj.
 • Želim se prijaviti na tečaj za koji još nisu otvorene prijave, kako to mogu učiniti?
  Na tečaj za koji još nisu otvorene prijave se nije moguće unaprijed prijaviti, molimo vas da pričekate dok se prijave ne otvore. Čim otvorimo prijave za tečajeve koji vas zanimaju, isto će odmah biti objavljeno na našem webu, na stranici o tečajevima - https://www.magnacanis.com/tecajevi kao i online prijavnici - https://goo.gl/forms/FoKbmb9YllNMSeuL2
 • Imam odraslog psa male pasmine koji većinom boravi u stanu i nikad nije išao u redovne šetnje, kada ga odlučimo povesti negdje sa sobom laje i napada sve oko sebe, samo ga želimo naučiti da bude tih i pristojan, hoće li tečaj riješiti naš problem?
  Vrlo vjerojatno neće, jer se kod ovakvih slučajeva najčešće radi o ozbiljnom zanemarivanju prijeko neophodne odgovarajuće socijalizacije psa od šteneće dobi. Iako pas nikad nije prestar za učenje, jednako kao i ljudi i svako drugo živo biće sposoban je učiti nove stvari do kraja života, sa starijim psima je ipak veći problem raditi, odnosno (pre)odgojiti ih i (re)socijalizirati zato jer već imaju čvrsto stvorene navike, poglede na svijet oko sebe i specifičan odnos sa vlasnikom. Na tečaju možete odraditi socijalizaciju u kontroliranim uvjetima, u smislu da vašem psu takva situacija gdje boravi u grupi s više pasa i ljudi, ali se svi drže podalje jedan od drugoga, ljudi su fokusirani na svoje pse i trude se stalno zadržati njihovu pažnju, psi su većinu vremena na povodnicima i prvenstveno su fokusirani na svoje vlasnike i rad sa njima te ne divljaju okolo bez kontrole, mogla pomoći da se u tako kontroliranim uvjetima lakše opusti i shvati da drugi nepoznati psi i ljudi na nepoznatim lokacijama nisu nešto od čega treba zazirati te da se na taj način malo bolje socijalizira. To ne znači da će pohađanjem tečaja automatski početi dobro prihvaćati i sve ostale pse i ljude koje susrećete u svojim šetnjama, ali će bar na tečaju imati priliku dobiti neki pozitivan feedback iz susreta s nekima od njih. No nema garancije. Na tečaj ide puno plahih pasa koja na prvim satima budu toliko izvan sebe da ponekad čitavi trening samo izgubljeno sjede ili pak bjesomučno laju, a nakon par sati se već ponašaju gotovo kao "normalni" psi. No bude ih i takvih koji zaista od plahosti ne mogu uopće funkcionirati na tečaju već ih dolazak u grupu drugih pasa i ljudi baci potpuno iz takta i postanu još gori, pogotovo ako i inače nemaju kvalitetan odnos sa svojim vlasnikom pa u njemu ne pronalaze niti uzor ni sigurnost u takvim po njega neugodnim situacijama. Također, vi ćete na tečaju naučiti o tome kako se postaviti u određenim situacijama i bolje shvatiti svoga psa, ali pas se neće promijeniti ako vi naučeno ne krenete dosljedno prakticirati u svakodnevnim situacijama. Uspjeh u rješavanju velikim dijelom ovisi o tome koliko se je vlasnik spreman mijenjati, promijeniti svoje navike, ponašanje i pristup prema psu i koliko je voljan uložiti u svakodnevno kvalitetno bavljenje sa psom. Svi psi, a ne samo oni starije dobi, imaju tendenciju vratiti se na stari modus ponašanja čim se vlasnik prestane kvalitetno baviti sa njima i sam se počne ponašati kao što se ponašao prije. Iz našeg iskustva, vlasnici pasa u ovakvim slučajevima uglavnom u konačnici radije odustanu od pokušaja rješavanja problema nego da ulože vrijeme u zahtjevan projekt (pre)odgoja i (re)socijalizacije svog psa.
 • Mogu li dobiti povrat akontacije za upis na tečaj?
  U slučaju naknadnog odustajanja od tečaja, uplaćena akontacija za upis se ne vraća. Akontacija će vam biti vraćena jedino u slučaju da vam sama Udruga uslijed nepredvidljivih okolnosti ipak neće moći osigurati mjesto na tečaju na koji ste se prijavili ili neće biti u mogućnosti uopće održati navedeni tečaj.
 • Mogu li dobiti povrat čitavog iznosa za pohađanje tečaja?
  U slučaju naknadnog odustajanja od tečaja, uplaćeni iznos za pohađanje tečaja se ne vraća. U tjednu uoči početka tečaja na koji ste se prijavili, primit ćete e-mail sa svim ostalim detaljnim informacijama oko tečaja te će se od vas zahtijevati da finalno potvrdite svoj dolazak na tečaj. Ukoliko odgovorite potvrdno, smatra se da se obavezujete pohađati tečaj i u zadanom roku podmiriti kompletni iznos cijene tečaja. Time ste zauzeli jedno mjesto na tečaju, koje Udruga nakon vašeg naknadnog odustajanja više nema mogućnosti ustupiti nekome drugome i nadoknaditi vaš izostanak. Čitavi iznos tečaja će vam biti vraćen jedino u slučaju da vam sama Udruga uslijed nepredvidljivih okolnosti neće moći osigurati pohađanje tečaja na koji ste se prijavili.
 • Mogu li na tečaj naizmjence sa psom mogu dolaziti različiti članovi obitelji?
  Nije dobro da se osobe koje dolaze na tečaj često mijenjaju u smislu da na razne sate individualno svaki put dolazi druga osoba. Također, osoba koja vas po potrebi mijenja na pojedinom satu MORA BITI netko tko se doma jednako bavi sa psom, koga ste u potpunosti upoznali s načinom rada i vježbama koje se rade na tečaju i tko redovno i sam trenira sa psom. Poanta tečaja nije da se pas pojavi na svakome satu, nego da vlasnici nauče kako raditi s njima. Ako na tečaj nakon nekoliko sati kao zamjenu pošaljete osobu iz obitelji koja nema pojma ni o čemu što se do tada na tečaju učilo, pas od takve osobe neće dobiti niti jednu kvalitetnu uputu i neće imati nikakve koristi od dolaska na taj sat. Isto tako, instruktor ne može osobi koja dođe samo na jedan sat tečaja u tom jednom treningu ispričati sve što su ostali polaznici naučili redovitim pohađanjem svih sati tečaja, niti je korektno premo ostalim polaznicima koji su redovno dolazili i marljivo odradili sve zadatke da instruktor većinu svog vremena posveti pomažući osobi koja je banula na neki od sati tečaja tek toliko, “po dužnosti”. Ako se pokaže da psa prečesto mijenjanje osoba koje s njim zasebno dolaze na tečaj zbunjuje i ometa u radu i učenju, morat ćete se prilagoditi i napraviti najbolje za dobrobit i napredak psa, dakle na tečaj će sa psom onda morati dolaziti uvijek ista osoba.
 • Može li na tečaj osim mene dolaziti i netko drugi od moje obitelji?
  Na tečaj može dolaziti i još neki član vaše obitelji i sa psom možete na satu raditi naizmjence kako biste istovremeno mogli stjecati iskustvo i vježbati. Na taj način više članova može istovremeno učiti o radu sa psima iz prve ruke i izbjegava se dragocjeni gubitak informaciju čest kod naknadnog prepričavanja pa svi iz obitelji kvalitetnije usvajaju čitavo gradivo. Također, međusobnim promatranjem svojih treninga sa psom članovi obitelji mogu lakše uočiti greške koje čine te tako i poslije tečaja kod kuće samostalno jedni drugima pomagati u učenju i savladavanju zadataka sa psom. Ako se pokaže da psa ipak smeta u radu kad vas je više s njim istovremeno na tečaju, morat ćete se prilagoditi i napraviti najbolje za dobrobit i napredak psa, dakle na tečaj će sa psom onda moći dolaziti samo jedna osoba.
 • Da li je za mene i mog psa bolje pohađanje tečaja i trening u grupi ili individualni rad s instruktorom?
  Na to vam ne možemo dati odgovor dok sami ne vidimo vašeg psa i vas. Čisto kao neki okvirni info - "problem" rada u grupi je recimo to što vam instruktor zbog toga što vas je u grupi više, nikada ne može posvetiti svoju punu pažnju nego stalno cirkulira unutar grupe i svako malo s nekim razgovara i daje savjete, što znači da dosta vremena nije uz vas. Naravno da će doći do vas ako se krene dešavati nešto što hitno treba riješiti, neće vas prepustiti same sebi, ali ako sami mislite da bi vam više odgovarao intenzivniji pristup gdje bi vam netko stalno pružao podršku, onda je za vas bolji individualni rad s nekim instruktorom. Kad ste s nekim jedan na jedan, onda ta osoba ipak čitavo vrijeme samo vas "drila" da radite dobro - dakle pazi na vas i vašeg psa, stalno vam objašnjava što se u kojoj situaciji događa s vašim psom i kako trebate postupiti, itd. Nasuprot tome, rad u grupi je dobar jer vam omogućuje odgoj i socijalizaciju vašeg psa u kontroliranim uvjetima, nešto što je u današnje vrijeme teško postići u uobičajenim šetnjama zbog neprekidnih ometanja i puno neočekivanih situacija u kojima se svakodnevno nađemo, a često nemamo mogućnost nikako utjecati na njih. Na tečaju ste okruženi ljudima koji svi imaju isti cilj – kako u izlascima vani pridobiti fokus svojih pasa, zadržati njihovu pažnju, prekinuti ih u nečemu i naučiti ih da bolje slušaju bez obzira na mnoga ometanja iz okoline pa će i vama u takvim uvjetima gdje se svi jako trude dobro kontrolirati svoje pse, biti lakše naučiti kontrolirati vlastitog psa. Grupni tečajevi su također vrlo dobra prilika da boravkom u grupi vlasnika i njihovih pasa koji su svi različiti te upravo zbog tih svojih različitosti čine specifične parove od kojih svatko ima svoje specifične probleme, vidite pregršt raznovrsnih situacija, problema i načina kako ih riješiti pa tako i samim promatranjem drugih možete dobiti sveobuhvatnije znanje o razumijevanju pasa i njihovom odgoju, socijalizaciji i školovanju.
 • Imate li tečaj za štence?
  Nemamo poseban tečaj namijenjen štencima, jer su naši tečajevi prilagođeni psima svih starosti i bilo kojih pasmina, te neovisno o tome da li vlasnici samo žele nešto naučiti ili pak pokušati riješiti i neka već učvršćena problematična ponašanja svojih pasa. Specifičnost zadataka i težinu vježbi unutar osmišljenog programa tečaja, instruktori uvijek po potrebi u hodu prilagođavaju zasebnim potrebama svakog psa i njegovog vlasnika. Tečajevi su prvenstveno mjesto za EDUKACIJU VLASNIKA o tome kako da izgrade kvalitetan odnos sa svojim psom, pravilno ih odgoje ili preodgoje, socijaliziraju i nauče "bontonu", odnosno prihvatljivim ponašanjima u našem ljudskom društvu i stoga za pohađanje tečaja nije bitno koliko je star pas i kakav je, jer ionako svi vlasnici u konačnici moraju naučiti iste stvari.
 • Da li u slučaju da platim puni iznos tečaja, a budem spriječen/a pohađati ga, mogu tu uplatu iskoristiti kasnije i krenuti na tečaj koji počinje u nekom sljedećem ciklusu?
  Uplaćeni puni iznos za pohađanje tečaja u određenom ciklusu se, u slučaju da isti silom prilika ipak ne možete pohađati ili ste ga prisiljeni prekinuti, može iskoristiti za tečaj koji počinje u nekom od sljedećih ciklusa, ali je prenosiv samo jednom. Ukoliko odustanete i od drugog tečaja na koji ste odlučili ići na temelju ranije uplate, ne možete je više iskoristiti za treći pokušaj pohađanja tečaja u nekom od budućih ciklusa.
 • U kojim terminima se održava tečaj?
  Za informaciju o tome u kojim se terminima u određenom ciklusu tečajevi održavaju u pojedinim gradovima, molim vas provjerite stranicu o tečajevima na našem webu - https://www.magnacanis.com/tecajevi
 • Pružate li usluge individualnih treninga sa vlasnicima i njihovim psima?
  Ne, zbog prevelikog broja obaveza i nedostatka dodatnog stručnog osoblja nismo u mogućnosti povrh organizacije brojnih tečajeva odgoja i školovanja pasa voditi i individualne treninge sa vlasnicima i njihovim psima.
bottom of page